Uutiset

Kaunis satu: Lumikki ja seitsemän kääpiötä

Alma Burke 

Kerran kaukana metsän sydämessä asui kaunis prinsessa Lumikki. Hänen iho oli niin valkoinen kuin lumi, hiukset mustat kuin eebenpuu ja huulet punaiset kuin veri. Lumikki asui pienen mökin kanssa seitsemän kääpiön kanssa, jotka olivat hyväsydämisiä ja iloisia pieniä miehiä.

Eräänä päivänä pahantahtoinen kuningatar heilutti taikapeiliään ja kysyi: ”Peili, peili seinällä, kuka on kaunein koko maan päällä?”. Peili vastasi: ”Sinä olet hyvin kaunis, mutta Lumikki, joka metsässä asuu, on vielä kauniimpi kuin sinä.” Tämä vastaus suututti kuningatarta ja hän päätti päästä eroon Lumikista.

Kuningatar lähetti Lumikille myrkytetyn omenan, joka sai prinsessan vaipumaan syvään uneen. Seitsemän kääpiötä surivat Lumikin kohtaloa ja asettivat hänet lasiseen arkkuun metsän keskelle, jotta saapuva prinssi löytäisi hänet.

Eräänä päivänä prinssi kulkikin metsän halki ja löysi Lumikin lasiarkusta. Hän suuteli prinsessaa ja herätti tämän unestaan. Lumikki avasi silmänsä ja hän ja prinssi rakastuivat toisiinsa ensi silmäyksellä. He menivät naimisiin ja elivät onnellisina elämänsä loppuun asti.

Nyt kuningatar ei enää kysynyt peililtään kuka oli kaunein, vaan hän oppi arvostamaan kauneutensa sijaan hyvyyttä ja ystävällisyyttä. Hänestä tuli viisas ja hyväsydäminen kuningatar, ja hän auttoi kaikkia tarvitsevia ympärillään.

Ja Lumikin, prinssin ja seitsemän kääpiön seikkailuista tuli satu, jota kerrottiin vielä vuosikymmentenkin jälkeen. Heidän tarinansa opetti kaikille, että todellinen kauneus tulee sydämestä ja hyvyydestä, ja että rakkaus voittaa lopulta aina pahuuden.

Sillä loppujen lopuksi prinsessan kohtalo ei riippunutkaan hänen kauneudestaan tai prinsseistä, vaan siitä, miten hän kohteli muita ja miten hän jakoi rakkautta ympärilleen. Ja niin Lumikki eli onnellisena elämänsä loppuun asti, ympärillään rakastava perhe ja uskolliset ystävät.

Tätä satua muistellessa voi jokainen miettiä, mitä todellinen kauneus ja onni oikeastaan ovat, ja miten ne voivat löytyä omasta elämästä ja sydämestä. Ja ehkä juuri tämä Lumikin tarina muistuttaa meitä siitä, että loppujen lopuksi rakkaus ja hyvyys ovat kaikista tärkeimpiä asioita elämässä.

Recommended Posts

Uutiset

Kaunis satu lumotusta metsästä

Johdanto Kerran kauan sitten, syvällä lumotussa metsässä, asui pieni keiju nimeltä Lumikki. Lumikki oli iloinen ja rohkea keiju, jolla oli kirkkaanpunaiset hiukset ja säihkyvät siivet. Hän oli tunnettu ympäri metsää kauneudestaan ja ystävällisyydestään. Eräänä päivänä Lumikki lähti seikkailemaan metsään ja kohtasi matkallaan monia ihmeellisiä otuksia ja seikkailuja. Lumikin seikkailu Lumikki lensi kevyesti metsän yllä ja […]

Alma Burke 
Uutiset

Pieni joutsenprinsessa

Satujen maailmassa, kaukana pohjoisen järvien rannoilla, asui pieni joutsenprinsessa. Hän oli kaunein prinsessa koko maassa, vaalea höyhenpeitteinen pää kruunattuna kultaisella seppeleellä. Joutsenprinsessa oli lempeä ja ystävällinen olento, joka rakasti katsella auringonlaskuja järven pinnalla ja leikkiä muiden eläinten kanssa metsässä. Eräänä päivänä paha velho saapui prinsessan maahan ja lumosi hänet. Hän muutti joutsenprinsessan oikeaksi joutseneksi ja […]

Alma Burke 
Uutiset

Suomalaisten satu: Lumikorento ja Taikametsä

Johdanto: Kaukana pohjoisen metsän sydämessä sijaitsi Taikametsä, jota vartioi lempeä Lumikorento. Hän oli kaunis ja rohkea haltiatar, joka valvoi metsän rauhaa ja hyvinvointia. Eräänä päivänä metsään laskeutui pimeys, joka uhkasi viedä mukanaan kaiken hyvän. Lumikorento päätti lähteä etsimään valoa ja pelastusta metsälle. Teksti: Lumikorento päätti lähteä matkalle yksin, sillä hän tiesi, että tehtävä oli vaarallinen […]

Alma Burke